Iran toch overstag met nucleair programma

Iran heeft uiteindelijk ingestemd met de eis van het westen dat het zijn hele uraniumverrijkingsprogramma bevriest in het kader van de inspanningen een Iraans kernwapen te voorkomen. Teheran deelde gisteren in een brief aan het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) mee dat het er niet langer op aandrong een deel van het programma met het oog op onderzoek van de bevriezing uit te sluiten. De totale bevriezing vormt onderdeel van een akkoord met drie Europese landen die Iran in ruil daarvoor onder andere een lichtwaterreactor hebben beloofd die moeilijker dan andere types voor wapendoeleinden kunnen worden gebruikt. Vanmiddag zou het IAEA zich buigen over een resolutie over de kwestie-Iran waarin onder andere de controle op het akkoord wordt geregeld.