Directeur Gents museum ontslagen

Peter Doroshenko is vorige week ontslagen als directeur van het museum voor moderne kunst SMAK in Gent. Dat meldt de Belgische krant De Standaard. Een reden was dat hij wilde dat het museum zich vooral bezig hield met eigen tentoonstellingen. Onder zijn voorganger Jan Hoet zijn allerlei satellietprojecten ontstaan zoals het filiaal van het Smak in Bredene en de samenwerking met de Poëziezomer in Watou. Volgens De Standaard zouden naast artistieke ook financiële overwegingen een rol spelen bij het onstlag. Doroshenko volgde eind 2003 Hoet op en was nog in zijn proefperiode. Een later ontslag zou veel geld heben gekost. Behalve de raad van bestuur was ook het personeel niet tevreden over Doroshenko. Hoet maakte van het SMAK een publieksmuseum. De Amerikaan Doroshenko (1962) stond een meer cerebrale benadering van de kunst voor.