Cocaïne in grafrubber

De Nationale Recherche heeft woensdag in een loods van een steenhouwerij in Gorinchem 70 kilo cocaïne onderschept. De drugs was verborgen in fundamenten voor grafkelders en afkomstig uit Mexico. Dat heeft het landelijk parket vandaag bekendgemaakt.

De recherche hield in de loods zes verdachten aan, drie Nederlanders van 63, 50 en 44 jaar, twee Mexicanen en een Colombiaan. Zaterdag arresteerde de politie nog een zevende verdachte, de 60-jarige in België woonachtige broer van een van de Nederlandse verdachten.

De lading drugs was vanuit Mexico via Houston en Luxemburg naar Schiphol vervoerd. De Amerikaanse autoriteiten hadden de Nederlandse recherche op de hoogte gebracht van het transport. De politie trof in de loods acht rubberen zuilen aan met een stalen kern waarin de drugs waren verpakt. Bij de doorzoeking van het bedrijf van de ondernemer zijn ook documenten in beslag genomen. De Nationale Recherche onderzoekt drie eerdere partijen die door de verdachten zijn ingevoerd.