The International Tussler Society:

`Noorse countryrock': op papier staat het even vreemd als `de fjorden van Texas'. Toch komt de Noorse gelegenheidsgroep The International Tussler Society, een hobbyproject van het psychedelische rocktrio Motorpsycho, er glansrijk mee weg. Eerder maakten ze al eens de soundtrack voor een imaginaire spaghettiwestern onder de naam The Tussler. De bij dit tweede uitstapje gevoegde dvd laat zien hoe de muzikanten in een busje door de sneeuw ploegen, op weg naar de warme studio. Daar voltooiden ze in enkele dagen een briljante stijloefening in zachtmoedige Americana, die in veel gevallen niet van echt is te onderscheiden. Met name de melancholieke steelgitaar-tranentrekker `September' zou zo van de eerste elpee van de New Riders Of The Purple Sage kunnen komen, en het sprankelende `Skies are full of wine' kan tippen aan de Allman Brothers ten tijde van `Ramblin' man'. Een met liefde gemaakte, ouderwets goede cd.

The International Tussler Society

(Stickman/Konkurrent)****

    • Jan Vollaard