Story haalt blad uit leesportefeuille

Story heeft een exemplaar van het blad waarin een foto stond van de zoon van Theo van Gogh uit alle leesportefeuilles laten halen. Bovendien heeft het weekblad besloten de foto niet meer te gebruiken. Dat heeft de uitgever van het weekblad gisteren laten weten. Volgens de uitgever zal de afbeelding ook niet meer in de Nieuwe Revu verschijnen. Nieuwe Revu had de prent gebruikt in een nummer dat nooit in de leesportefeuilles terecht is gekomen. De bladen ontlopen hiermee een kort geding, stelt de uitgever. De voormalig partner van Theo van Gogh en de zoon van de filmmaker dreigden met een kort geding tegen de bladen. Beide hadden een foto van de zoon gepubliceerd. Van Gogh's zoon Lieuwe is voor de meeste Nederlanders onbekend. Dat verandert met het plaatsen van foto's in media en bovendien worden daarmee de veiligheidsbelangen van de jongen geschaad, stelden zij. Zowel Story als Nieuwe Revu hadden daar begrip voor en lieten weten akkoord te gaan met het niet meer publiceren en het verwijderen uit de leesportefeuilles.