RKC leeft mee met Alfred Schreuder

RKC en Vitesse hebben gisteravond hun duel in de eredivisie met 2-2 gelijk gespeeld. Opvallend was de rentree bij RKC van Alfred Schreuder, wiens dochter ernstig ziek is.

Het was een wedstrijd tussen teams met zorgen. RKC behaalde de laatste zege twee maanden geleden, de 4-0 bij NAC. En bij Vitesse had de wedstrijd tegen PSV van afgelopen weekeinde sporen nagelaten. Supporters, spelers en trainer werden overladen met kritiek over randzaken. Verdediger Dingsdag werd door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst omdat hij tegenstander Sibon een klap had gegeven, Rankovic werd door de club zelf bestraft voor wangedrag en naar het tweede elftal verbannen. Bovendien kwam trainer Sturing onder vuur te liggen, omdat hij zich had misdragen.

Vitesse kwam op voorsprong door een doelpunt van Schaars, waarna Oost gelijk maakte. RKC leek uiteindelijk naast een gelijkspel te grijpen toen Amoah kort voor tijd scoorde. Maar in blessuretijd zorgde Takak met een fraaie volley voor de gelijkmaker.

Na afloop sprak RKC-trainer Erwin Koeman een speciaal woord van dank aan aanvoerder Alfred Schreuder. De middenvelder speelde wegens familie-omstandigheden voor het eerst sinds vijf weken een wedstrijd. Hij was buiten beeld wegens een ernstige ziekte van zijn vijfjarige dochter, die een hersentumor heeft.

,,De gezinssituatie gaat voor alles, voetbal is daaraan ondergeschikt'', zei Koeman over zijn aanvoerder. ,,We leven allemaal erg met hem mee. De impact op de groep is enorm, het nieuws greep iedereen zeer aan.''

Schreuder krijgt van RKC alle medewerking. Koeman: ,,Hij heeft de laatste vijf weken twee keer met de groep meegetraind. Voor het overige is hij voortdurend bij zijn gezin. Hij mag van de club zelf weten wanneer hij komt. Dat kan en wil ik niet bepalen. Vorige week belde hij op het laatste moment af. Ik vond het heel knap dat hij vanavond negentig minuten heeft gespeeld.''