Pubers uit Uden nog vast voor brand in school

De zes pubers uit Uden die worden verdacht van brandstichting in een moskee en de islamitische Bedir-school in hun woonplaats, blijven vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris gisteren bepaald nadat de jeugdige verdachten aan hem waren voorgeleid. Een woordvoerster van het parket in Den Bosch heeft dit bekendgemaakt. Drie van de zes worden verdacht van de brandstichting in de school. Die brandde helemaal uit. De verdachten zijn veertien en vijftien jaar oud. Samen met de drie anderen, die in leeftijd variëren van veertien tot zeventien jaar, zouden ze ook een mislukte poging hebben gedaan om een plaatselijke moskee in brand te steken. Eerder verklaarde officier van justitie Van der Voort dat de kinderen geen banden onderhouden met extreme groeperingen en dat ze evenmin worden verdacht van andere misdrijven. Dinsdag worden de zes jongeren gehoord door de raadkamer in Den Bosch.