Bevrijd uw overwaarde!

Twee jaar geleden overleed mijn vader. Mijn moeder moet nu rond zien te komen van haar AOW. Zij bleef achter met een eigen huis, belast met een hypotheek van 35.000 euro, tegen 4 procent rente. Daarnaast leende mijn vader in 1996 45.000 euro om jaarlijks een extra pensioenvoorziening te hebben. Een dure voorziening waar mijn moeder 6 procent rente over betaalt. Haar huis verkopen en daarna huren wil ze nog niet. Zijn er andere (minder dure) mogelijkheden voor dit huis, om haar toch iets extra's te geven, bijvoorbeeld wanneer de wasmachine stukgaat? Of voor ander zaken, zonder zulke hoge rente?

(N. te K.)

Neen. De aantrekkelijkste strategie is verkopen en huren of een veel goedkoper huis kopen. Alle alternatieven om je overwaarde te bevrijden zijn lapmiddelen, waar alleen anderen beter van worden.

    • Adriaan Hiele