Betalingen aan Kojo Annan

Het Zwitsere bedrijf Cotecna heeft zijn voormalige werknemer Kojo Annan, een zoon van secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties, tot afgelopen februari maandelijks 2.500 dollar betaald. Dat is veel langer dan tot dusver bekend was. Dat heeft een woordvoerder van de VN gisteren gezegd. Cotecna is een van de uitvoerders van het olie-voor-voedsel-programma van de VN in Irak. Naar dat programma loopt een onderzoek wegens corruptie, waarbij ook VN-functionarissen zich verrijkt zouden hebben. Volgens de VN-woordvoerder vertrok Kojo Annan in 1998 bij Cotecna en vloeiden de maandelijkse betalingen voort uit de afspraak dat hij als zelfstandig ondernemer niet zou concurreren met Cotecna. Overigens wordt Cotecna er niet van beschuldigd betrokken te zijn bij fraude rond het olie-voor-voedselprogramma.