Rentree van Reiziger

Michael Reiziger heeft na bijna vier maanden blessureleed zijn rentree bij Middlesbrough gemaakt. De verdediger mocht gisteravond tijdens de door zijn club verloren uitwedstrijd voor de UEFA beker bij Villarreal (2-0) een kwartier voor tijd invallen. Reiziger raakte in het begin van het seizoen tijdens een wedstrijd tegen Arsenal aan zijn elleboog geblesseerd. Hij liet zich in augustus aan zijn gekwetste gewricht opereren. Bondscoach Van Basten hoopt nog altijd dat Reiziger weer enthousiast wordt voor een rentree in Oranje.

Nederland speelt de eerstvolgende kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2006 op 26 maart. Tegenstander is Roemenië. Het is hoogst onzeker dat Cristian Chivu dan van de partij kan zijn. De oud-verdediger van Ajax en leider van de Roemeense defensie liet zich gisteren opnieuw opereren aan zijn voet. De verwachting is dat het herstel zeker vijf maanden gaat duren.

De knieblessure van Robin van Persie valt mee. Onderzoek heeft gisteren uitgewezen dat het pijnlijke gewricht van de aanvaller van Arsenal niet ernstig is beschadigd. De oud-Feyenoorder heeft goede hoop dat hij zondag tijdens het competitiewedstrijd tegen Liverpool alweer in actie kan komen.

Van Persie verliet woensdag in het duel tegen PSV het veld per brancard. Achttien minuten nadat hij was ingevallen kwam hij hard in aanraking met Gerald Sibon.