Italiaanse FIOD valt binnen bij olympisch comité

De Italiaanse financiële opsporingsdienst is gisteren bij het nationale olympisch comité (CONI) binnengevallen. Er werden documenten in beslag genomen die betrekking hebben op bouwprojecten voor de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn. Het vermoeden bestaat dat er gefraudeerd is bij de aanbesteding. Tegelijkertijd moest Valentino Castellani, de voorzitter van het organisatiecomité (Toroc), in Lausanne bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tekst en uitleg komen geven over de gang van zaken. Hij ontkende elke onregelmatigheid. Toroc ligt al geruime tijd onder vuur. Er zou een financieel tekort zijn van 180 miljoen euro, in het skigebied Sestrière is veel te weinig hotelaccommodatie en de bouw van de bobsleebaan ligt stil wegens gebrek aan veiligheidsmaatregelen.