Illegaal aanbod muziek stabiel

Ongeveer 55.000 Nederlanders zijn sinds begin september gewaarschuwd omdat ze illegaal muziek aanbieden via internet. Het illegale aanbod is echter niet afgenomen, concludeert de stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (Brein). Sinds september heeft de organisatie 162.428 waarschuwingen verstuurd naar aanbieders van illegale muziekbestanden. Slechts een derde kwam bij de overtreders terecht, ontdekte Brein. De harde kern filtert de waarschuwingen uit de boodschappenfunctie. In het aantal overtredingen zag Brein geen ontwikkeling . De volgende stap bestaat uit vervolging van verspreiders van illegale muziek, films en software. Omdat dan hun identiteit bekend moet zijn, stuit Brein op problemen, want internetaanbieders weigeren de gegevens af te staan. Brein bereidt een kort geding tegen providers voor.