Dolly en haar zoenen

En ineens had ik verkering. Ik was met Dolly mee naar huis gegaan en daar had ze me zomaar een zoen op mijn wang gegeven.

,,Wil je met me gaan?'' vroeg ze. Ik kreeg een vuurrood hoofd en knikte van `ja'. Daarna gingen we wat met haar broertje en zusje spelen, totdat Dolly vroeg of ik bij haar in bed kwam. ,,Net als pappa en mamma'', zei ze. We kropen onder de dekens en lagen als twee mummies naast elkaar. Toen gaf ze me opnieuw een zoen. Ik was zo opgewonden dat ik alleen maar naar het plafond keek, waaraan ineens honderden sterren zweefden. Dit is nu echte liefde, net als in een film, dacht ik.

Toen ik thuiskwam zat mijn hoofd vol herinneringen aan Dolly en aan dat zoenen. Tijdens het avondeten had ik voor het eerst in mijn leven helemaal geen honger. ,,Is er wat?'' vroeg mijn moeder. ,,Nee'', zei ik. Maar ik begon meteen te blozen en bekende toen dat ik met Dolly ging. ,,Leuk voor je'', zei mijn moeder. ,,Dolly is zo'n leuk meisje.''

De volgende dag ging ik na schooltijd weer met Dolly mee naar huis en opnieuw gingen we zoenen en met haar broertje en zusje spelen en in bed liggen. En de dagen daarna deden we hetzelfde. Maar het werd nooit saai. Totdat de schoolvakantie begon en Dolly en ik wreed van elkaar werden gescheiden. Zij ging met haar ouders naar Frankrijk, ik naar Texel.

De hele vakantie dacht ik aan `mijn' Dolly. Als ik op het strand was, zag ik haar op iedere golf dansen. Ze stond dan wat voorovergebogen in de zoenhouding, met haar ogen dicht en haar mond klaar voor de start.

Zo gingen zes weken voorbij. Nog nooit was ik zo blij geweest dat de school weer begon. Toen ik Dolly op de eerste schooldag op het schoolplein zag staan, rende ik naar haar toe. Maar zodra ze mij herkende, draaide ze zich om en liep snel naar een groepje vriendinnetjes. Ook in de klas deed ze alsof ik niet bestond. Toch bleef ik hopen dat ze zich naar me zou omdraaien en lief zou kijken. Maar er gebeurde niets.

De volgende middag zag ik haar met Glenn lopen, een jongen uit de parallelklas. Hij ging met haar mee naar huis. Ik voelde me ineens ellendig en moest bijna huilen. Glenn en Dolly zouden vast en zeker ook gaan zoenen en met haar broertje en zusje spelen en haar pappa en mamma nadoen. En ik? Ik bleef helemaal alleen achter. Zonder Dolly en haar zoenen.

    • Michel Krielaars