AZ wint van Amica in Polen, FC Utrecht uitgeschakeld

AZ sluit zich aan bij PSV als Nederlandse ploeg die zal overwinteren in het Europese bekervoetbal. Na de klein uitgevallen overwinning in de Poolse vrieskou tegen het modale Amica Wronki (3-1) kan kwalificatie voor de tussenronde van het UEFA-Cuptoernooi in februari haast niet meer mislukken, ondanks dat nog twee groepsduels uit de tweede ronde moeten worden gespeeld. Coach Adriaanse wilde er nog niet van weten. ,,We kunnen ook nog vierde worden in de groep.''

De wedstrijd van AZ, de Nederlandse nummer twee, speelde zich voor rust vrijwel op de helft van Amica af. De thuisploeg begon in een defensieve opstelling en trok zich gaandeweg verder terug. Na een afgeweerde vrije trap van Perez zette De Cler de bal na dertien minuten voor op Van Galen, die van dichtbij langs de lange doelman Mielcarz kopte (0-1).

De beslissing viel pas tegen de rust toen de Polen dolgedraaid waren. In de 37ste minuut beroerde Meerdink met het hoofd de bal uit een vrije trap van Perez (0-2). Drie minuten later schoof Huysegems de bal in de hoek toen een snelle combinatie de defensie van Amica had uitgespeeld (0-3). Na de rust kreeg Amica een penalty nadat Kromkamp Grzybowski haakte, wat de eindstand op 1-3 bracht.

FC Utrecht is uitgespeeld in Europa. In België zorgde Club Brugge er gisteravond met een overwinning van 1-0 voor dat Utrechts laatste thuiswedstrijd in groep C (Austria Wien) een formaliteit is. Brugge kwam al in de eerste helft met tien man te spelen toen Ceh een rode kaart kreeg van de Deense scheidsrechter Frisken.

Met tien man deed Club Brugge na rust een stap extra en werden de toeschouwers feller. Tegelijkertijd ging Utrecht onrustiger voetballen. Na ruim een uur benutte Lange van Brugge een doelkans. Pas in de slotfase stelde het onrustige FC Utrecht weer enigszins orde op zaken, maar tot scoren kwam de ploeg niet meer.