Toch geen krant en televisie voor Mohammed B.

Mohammed B., de verdachte van de moord op Theo van Gogh, krijgt in zijn cel toch geen toegang tot Nederlandse media. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank eergisteren beslist. Afgelopen vrijdag had de rechtbank nog besloten een deel van de beperkingen op B. en zes medeverdachten op te heffen. Mohammed B. mocht de tv-zenders Nederland 1, 2 en 3 kijken en Nederlandse kranten en tijdschriften lezen, besliste de rechtbank toen. Het openbaar ministerie ging tegen dit besluit in beroep, waarna de rechtbank in nieuwe samenstelling afgelopen dinsdag haar eerdere beslissing herriep. In een toelichting op de laatste beslissing stelt de rechtbank dat ,,er rekening mee moet worden gehouden dat de media informatie verstrekt die het strafrechtelijk onderzoek kunnen schaden''.