Titelverdediger grijpt laatste kans

FC Porto heeft zijn laatste kans in de Champions League gegrepen. De glorieuze winnaar van vorig seizoen won gisteravond in Moskou met 1-0 van CSKA en mag in de slotwedstrijd van groep H tegen Chelsea op een plek bij de laatste zestien hopen.

In de ijzige kou van Moskou maakte Benni McCarthy na een klein half uur het eerste en enige doelpunt. De oud-Ajacied kopte een schitterende voorzet van de Griekse international Giourkas Seitaridis knalhard in het doel. De Zuid-Afrikaan benadrukte daarmee dat de Portugezen de belangrijkste Europa Cup niet zonder slag of stoot wilden opgeven.

CSKA had nog voor rust op gelijke hoogte moeten komen. Ignasjevitsj werd neergelegd door Constinho en nam, ten teken dat hij lak heeft aan bijgelovigen, de strafschop zelf. Hoog over. In de tweede helft probeerden de Russen, een bont internationaal gezelschap, van alles om op gelijke hoogte te komen. Echt bedreigend werd het zelden voor doelman Nuno, de vervanger van de geblesseerde routinier Vitor Baia. Te veel moest komen van de Braziliaan Vagner Love.

In groep E, waar PSV aan de leiding gaat, is de rol van Rosenborg BK uitgespeeld. De Noorse ploeg, die twee keer verloor van PSV, kwam gisteravond in Trondheim niet verder dan een gelijkspel tegen Panathinaikos: 2-2. Door dit resulaat is Rosenborg (twee punten) zelfs kansloos voor plek drie, nog goed voor de derde ronde in de UEFA-beker. De Grieken hebben nog alle kans om in hun laatste duel, thuis tegen PSV, door te gaan in de Champions League.