Anri Sala `artist in focus' op Film Festival Rotterdam

De kunstenaar Anri Sala wordt `artist in focus' op het International Film Festival Rotterdam. Videowerken van de Frans-Albanees zijn te zien in museum Boijmans Van Beuningen en in het filmprogramma. Het programma-onderdeel `Exploding Cinema' is komend jaar gewijd aan geluid, met films van onder meer Kiarostami en Straub & Huillet. Voor het festival maakten tien regisseurs een film bij een speciaal gecomponeerde soundtrack van David Shea. Het onderdeel `Screen Tests', dat gaat over het effect van films en foto's op gezichten, bevat onder meer een keuze uit de meer dan 400 onlangs gerestaureerde screen tests van Andy Warhol en een nieuw project van Johan Grimonprez over dubbelgangers van Alfred Hitchcock. Het festival begint op 26 januari.