Terug bij P&O Nedlloyd

Met de benoeming van Rutger van Slobbe (52) als executive bestuurder in de board (het Angelsaksische model voor de onder één bestuur opererende raad van commissarissen en directie) is een Nederlander teruggekeerd in de top van de Nederlands-Britse containerrederij P&O Nedlloyd. Van Slobbe, in 1976 begonnen in de scheepvaart bij de KNSM, wordt binnen het bestuur verantwoordelijk voor marketing, logistiek en de containervaart. Met bestuursvoorzitter Robert Green en financieel bestuurder David Robbe is Van Slobbe de belangrijkste bestuurder bij P&O Nedlloyd. Door de handel op China beleeft de containerbranche `gouden tijden'. ,,Maar dat geldt voor de scheepvaart in het algemeen'', stelt Van Slobbe nuchter. Hij wil niet ontkennen dat het bedrijf ,,met leuke dingen bezig is''. Van Slobbe werd in 2001 gekozen tot Havenman van het jaar in Rotterdam wegens zijn inspanningen voor de bouw van een nieuwe containerterminal (Euromax) voor P&O Nedlloyd en zijn partners op de Maasvlakte. Ook beheert Van Slobbe met David Robbe bij P&O Nedlloyd het `Martinair-dossier'. P&O Nedlloyd is voor 50 procent eigenaar van Martinair, waarvan Van Slobbe tevens commissaris is. De andere eigenaar van de luchtvaartmaatschappij is KLM. P&O wil Martinair van de hand doen om zich volledig te richten op de containervaart. Maar KLM mag het resterende deel met het oog op de concurrentieverhoudingen niet overnemen van Brussel.

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem