Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage uit Kiev naar aanleiding van de vraag of de democratie in de Oekraïne wordt hersteld. Verder aandacht voor de personal coach die in het zakenleven net als de auto van de zaak – tot statussymbool is uitgegroeid. En entertainer en dichter Jules Deelder viert zijn zestigste verjaardag. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Een analyse over het denken van het CDA en wat de partij op lange termijn wil bereiken. Minister Donner, voorzitter Marja van Bijsterveldt en oud-CDA-ideoloog Anton Zijderveld geven hun visie. Ned.1, 20.23-20.57u.

Nova. Reportage over extreem rechtse groepen in Duitsland en aandacht voor de 26-jarige Nederlandse moslim Abdul-Jabbar van de Ven die gisteren bij de EO zei het niet zo erg te vinden als Kamerlid Geert Wilders zou sterven. Ned.3, 22.20-23.05u.

DOCUMENTAIRE

Reporter: Oorlogsveteranen. Vorig jaar vermoordde de oud-marinier Paul S. in Kerkrade vier leden van zijn ex-schoonfamilie. De rechter veroordeelde hem tot 20 jaar cel en tbs. Het Pieter Baan Centrum onderzocht hem en concludeerde dat hij niet lijdt aan PTSS, een Post Traumatische Stress Stoornis. Zelf meent S. van wel. In de uitzending vrienden, oud-collega's en de marinier zelf. Ned.1, 22.50-23.30u.

PRAATPROGRAMMA

Barend & Van Dorp. Gast is VVD-leider Jozias van Aartsen. RTL4, 22.50-23.50u.

DRAMA & MUZIEK

One night stand: Zoenen of schoppen. Bruno (Dajo Hogeweg) is een 11-jarige, sociaal niet zo handige jongen, die er graag bij wil horen. Hij ziet als een berg op tegen het schoolkamp. Wordt hij op de laatste kampavond gezoend of geschopt? Zie ook tv-vooraf. Ned.3, 21.00-21.45u.

Output: Patti LaBelle. Nederland kent Patti LaBelle vooral van Voulez vous coucher avec moi. In Amerika staat ze bekend als de enige echte soulmama aller tijden. Ze zong voor onder anderen Bill Clinton, Michael Jackson, Liz Taylor, Diana Ross en Frank Sinatra. Op het afgelopen North Sea zette ze met haar grote stembereik en volume een krachtig optreden neer. Ned.3, 0.45-1.20u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en live verslag van het Champions League-duel tussen PSV en Arsenal. Willem van Hanegem analyseert de wedstrijd. Verder samenvattingen van de andere wedstrijden, waaronder FC Barcelona tegen Celtic. Ned.2, 19.55-23.45u.

FILM

Get Well Soon (Justin McCarthy, 2001, VS). Satirische komedie over de wereld van de late-night-talkshow mondt uit in romance over de hereniging tussen gevallen host Vincent Gallo en zijn verwaarloosde geliefde Courteney Cox. Yorin, 21.30-23.15u.

The Glimmer Man (John Gray, 1996, VS). Vechtfilm met Steven Seagal als mysterieuze rechercheur met een hang naar alles wat Oosters is. Hij zoekt een seriemoordenaar in Los Angeles. Veronica, 22.00-23.35u., onderbroken door reclame.

Pups (ASH, 1999, VS). Oppervlakkig filmpje van de Engelse psycholoog annex clipregisseur ASH verdedigt de stelling dat media de jeugd aanzetten tot geweld. Jongen van dertien tracht samen met een even oud vriendinnetje een bank te beroven. RTL5, 23.45-1.35u.

The Couch Trip (Michael Ritchie, 1988, VS). Verstrooiende komedie met satirische inslag onderscheidt zich van de middelmaat dankzij Dan Aykroyd en Walter Matthau. Twee gekken geven zich uit voor psychiater en oogsten met radioshow over seks groot succes. BBC1, 0.45-2.25u.

RADIO

Over Muziek: Onder woorden. Twee verhalen uit de bundel De uitvinding van God van de Nederlands-Marokkaanse schrijver Fouad Laroui met fragmenten van de Arabisch-Andalusische muziek, Steve Reich en Bach. 747AM, 20.00-21.00u.

De avonden. Na het uitzicht van fotograaf en ontwerper Michiel Huijsman in Amsterdam en een verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met tekenaar, filmer en schrijver Harrie Geelen over zijn novelle Het nijlpaard Ellende. In het tweede uur praat architecte Florentine Visser over haar woningontwerpen voor huizen in Jordanië en een ontmoeting met Viktor Kasièpo die opgroeide op in voormalig Nederlands Nieuw Guinea, als zoon van een lid van de Nieuw Guinea Raad. 747AM, 21.02-23.00u.

Dubbel-O. Kinderarts Herman van Tinteren praat over zijn Handboek baby en kind. Morgen, 747AM, 11.30-12.00u.