Jamie Lee Curtis stopt met acteren

De Amerikaanse actrice Jamie Lee Curtis wil haar filmcarrière beëindigen. ,,Ik wilde altijd waardig opstappen en nu is het juiste tijdstip gekomen'', zegt Curtis vandaag in de Duitse krant Financial Times Deutschland.

Volgens de actrice (46), die onder meer in Halloween en A Fish Called Wanda speelde, gaat het in Hollywood te veel om uiterlijkheden. ,,Leef ik in een maatschappij waarin men niet meer ouder mag worden?'' Curtis is de dochter van acteur Tony Curtis en de onlangs overleden actrice Janet Leigh. In 2002 haalde ze het nieuws door onopgemaakt en halfnaakt te poseren in het tijdschrift More. Daarmee wilde ze laten zien dat niet alle sterren een perfect lichaam hebben. Ze gaf toe botox-behandelingen en liposuctie te hebben ondergaan, maar zei dat ,,niets daarvan werkt''.