Dan Rather stopt als nieuwslezer

De Amerikaanse televisiejournalist Dan Rather (73) heeft aangekondigd in maart te zullen stoppen als nieuwslezer van het CBS Evening News. Rather, die in 1981 de baan overnam van Walter Cronkite, zei niet waardoor zijn besluit was ingegeven. Bekend is dat zijn geloofwaardigheid als boegbeeld van het journaal een deuk kreeg nadat hij in september onder vuur kwam te liggen na een reportage waarin werd gesteld dat president Bush zijn militaire verplichtingen in de jaren zeventig grotendeels had ontlopen. Na een storm van kritiek moest Rather toegeven dat de authenticiteit van de documenten waarop het programma was gebaseerd, niet kon worden gegarandeerd. Rather blijft werken voor het programma 60 Minutes. Het is nog onbekend wie hem als nieuwslezer zal opvolgen.