Cateren voor de zieken

Geen moment heeft zij na haar opleiding aan de Hoge Hotelschool overwogen om het hotelvak in te gaan. En dat is altijd zo gebleven. Na haar opleiding begon Irene Baltus als assistent van het hoofd van de civiele dienst in een ziekenhuis. En nu is Baltus (43) de nieuwe algemeen directeur van cateringbedrijf Compass Group Nederland.

Ze ziet vooral mogelijkheden voor haar bedrijf in de gezondheidszorg. ,,De uitbesteding van maaltijden bij ziekenhuizen en verpleeghuizen is nog gering, terwijl men wel steeds meer op de kosten moet letten in die instellingen. Als de catering wordt uitbesteed, kunnen ziekenhuizen zich bezighouden met datgene waar ze echt goed in zijn, medische zorg. De kosten zijn dan direct zichtbaar. Bovendien zijn wij in staat om goede kwaliteit te leveren voor grote aantallen mensen.''

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem