Bayern verder na winst op Maccabi, Makaay trefzeker

Bayern München heeft gisteren de knock-outfase van de Champions League bereikt. Door de 5-1 zege op Maccabi Tel Aviv werden de Duitsers in groep C onbereikbaar voor Ajax, over twee weken de laatste tegenstander van de voetbalclub uit Beieren. Roy Makaay, de Nederlandse spits van Bayern, scoorde in de slotfase twee keer. Zijn landgenoot en collega-spits bij Manchester United, Ruud van Nistelrooy, onderscheidde zich gisteren, in de duizendste wedstrijd van coach Sir Alex Ferguson, door tegen Olympique Lyon de winnende treffer voor zijn rekening te nemen: 2-1. In dezelfde groep D verzekerde Fenerbahçe, de club van Pierre van Hooijdonk, zich van de derde plaats, en daarmee van deelname aan het UEFA-Cuptoernooi, door Sparta Praag met 1-0 te verslaan. Manchester en Lyon bekeren verder in de Champions League.