TV-soap Glazen huis stopgezet

De televisieserie Het glazen huis, bedoeld als ,,soap met een gouden randje'' van de publieke omroep, wordt in februari stopgezet wegens gebrek aan succes.

De directies van AVRO, BNN en TROS hebben gisteravond besloten het project te schrappen. Men hoopte dat de in september dit jaar gestarte serie binnen enkele weken zo'n 750.000 kijkers naar Nederland 2 zou trekken, maar hoger dan eenderde van dat aantal is de kijkdichtheid nooit gekomen. De aflevering van gisteravond haalde 184.000 kijkers.

Het glazen huis drie maal per week uitgezonden en gesitueerd in een mediabedrijf vol familieverwikkelingen, werd geproduceerd door Endemol, makers van soaps als Goede Tijden Slechte Tijden en Onderweg naar Morgen. Voor het eerste seizoen waren 115 afleveringen besteld, voor 7 miljoen euro. Nu men voortijdig stopt, komt het aantal geproduceerde afleveringen niet verder dan 63.

Endemol zal de diverse verhaallijnen voor het einde van de serie afronden. Wie voor de schade opdraait, is niet bekend. De omroepen zeggen het geld te zullen besteden aan nieuwe Nederlandstalige dramaprojecten.