`Maffia steelt Mercedes van Jürgen Schrempp'

Het moet een van de beter beveiligde auto's in Duitsland zijn: de antracietkleurige Mercedes S-600 van Jürgen Schrempp, bestuursvoorzitter van DaimlerChrysler. Drie weken geleden werd de auto – prijs 800.000 euro – op een trottoir in Stuttgart geparkeerd. Twintig minuten later was het zwaar beveiligde gevaarte weg. Schrempp was alleen op pad en niet vergezeld van zijn chauffeur. Massablad Bild speculeert dat de Russische automaffia het gepantserde voertuig op een oplegger heeft getakeld en de zender, die verraadt waar de auto zich bevindt, heeft uitgeschakeld. De auto weegt 3.500 kilo. Eerder werd de Mercedes S-600 van de burgemeester van Frankfurt, Petra Roth, gestolen uit de garage van haar chauffeur. Inmiddels is de auto teruggevonden in een parkeergarage.

Evenals de Mercedes van Roth was ook de wagen van Schrempp voorzien van de laatste snufjes voor beveiliging en tegen diefstal. De auto's hebben een zender waarmee de wagens via een satelliet kunnen worden opgespoord. Op die manier is ook de auto van Roth teruggevonden. Jaarlijks worden in Duitsland ongeveer 30.000 auto's gestolen. Een groot deel van de gestolen auto's verdwijnt volgens Bild naar landen in het voormalige Oost-Europa. Volkswagen is de meest populaire auto onder de dieven. Bild vermoedt dat de duurdere Mercedessen op bestelling worden gestolen. De ruiten van de auto zijn voorzien van kogelvrij glas en centimeters dik, de benzinetank is gepantserd en de auto rijdt rustig door wanneer de banden worden lek geschoten. De bodem is beveiligd tegen bomaanslagen en voorzien van Kevlar, hetzelfde materiaal waar ook kogelvrije vesten van worden gemaakt.