Internationaal debuut van Babel aanstaande

Trainer Ronald Koeman sluit niet uit dat de zeventienjarige Ryan Babel vanavond tegen Juventus debuteert in de Champions League. De spits voldeed zaterdag bij een invalbeurt tegen De Graafschap en maakte toen een prachtig doelpunt. Volgens Koeman heeft Babel na zijn eerste optreden vorig seizoen in de eredivisie even naast zijn schoenen gelopen. Letterlijk bijna, want hij schafte goudkleurige kicksen aan en vroeg om een aanpassing van zijn contract. ,,We doen er alles aan om dit soort spelers en hun omgeving met beide benen op de grond te houden'', aldus Koeman. ,,Na een mindere periode vorig seizoen heeft hij zich de afgelopen maanden wel van zijn goede kant laten zien.'' Ajax zal ondanks de mogelijke doorbraak van Babel blijven zoeken naar een opvolger voor Ibrahimovic. Dat moet een meer geroutineerde kracht worden. Ajax wil de nieuwe spits in de winterstop inlijven.