Integratie en dogmatisch vastklampen aan normen 2

Op pagina 3 van deze krant van 22 november zie ik twee berichten. De koppen van die berichten verraden voor mij in een te hoge mate een mening.

Kop één: Imam geeft Verdonk geen hand. Waarom luidt de kop bijvoorbeeld niet: Verdonk wijst imam op vermeend gebrek aan respect. Nieuws is immers niet, dat een imam een vrouw geen hand geeft. Nieuws is, dat onze minister van Integratie een daad verricht, die segregatie tot gevolg heeft of tot gevolg kan hebben of tot doel heeft.

Kop nummer 2: Asielzoeker moet in illegaliteit. Uiteraard is beter: Ministerie handelt in strijd met beslissing volksvertegenwoordiging. Niet beter, maar wel meer nieuwswaarde: Overijverige ambtenaren benadelen vluchtelingen onrechtmatig.

En dan nog even: het eerste artikel beslaat 180 cm² papier; het tweede 30cm². Dacht ik me op de minst subjectieve krant geabonneerd te hebben.

    • P.C. Kraakman