Groot-Brittannië grote winnaar bij tv-prijs Emmy's

Groot-Brittannië heeft zes van de zeven International Emmy Awards gewonnen. Gisteravond gingen in New York twee awards naar de BBC en drie naar producties van het commerciële Channel 4. Daaronder ook de prijs voor beste productie voor kinderen en jongeren, waarvoor eveneens twee Nederlandse producties genomineerd waren. Maker van de Netwerk-documentaire Columbia Peter Tetteroo en regisseur Dana Nechushtan van de NPS-serie Dunya en Desie woonden de uitreiking bij. ,,De Nederlandse tafel is wat teleurgesteld, maar we hebben wel een ontzettend leuke avond'', zei Nechushtan halverwege de avond. Channel 4 werd beloond voor The illustrated mum, een productie van Granada Kids, over hoe twee zusjes omgaan met het alcoholisme van hun moeder. De zender kreeg verder awards voor beste documentaire en beste reality-productie. De prijs voor beste komedie ging naar Duitsland voor Berlin, Berlin van Studio Hamburg. Beste dramaserie was Waking the Dead van de BBC. George Orwell: A Life in Pictures, ook BBC, won in de categorie kunst. Meer dan vijfhonderd juryleden uit 38 landen deden mee aan de stemming. De internationale Emmy's zijn bestemd voor niet-Amerikaanse tv-producties.