Duizendste duel Sir Alex

Alex Fergusson zit vanavond in de Champions League tegen Olympique Lyon voor de duizendste keer op de bank bij Manchester United. De Schotse voetbalcoach keek gisteren uit naar de nieuwe mijlpaal in zijn carrière. ,,Een duel in de Champions League is een perfect podium voor een jubileum'', zei Ferguson. ,,Ik heb enkele mooie momenten met de club in Europa beleefd. Hopelijk levert het duel met Lyon ook een hoogtepunt op.''

Sir Alex maakte in 1986 zijn debuut op Old Trafford. Daarvoor was hij werkzaam bij Aberdeen. Met de Schotse provincieclub won hij heel verrassend de Europa Cup 2. Met Manchester won hij onder meer de Champions League, de Europa Cup 2, vijf FA Cups en acht landstitels. De afgelopen jaren is United minder succesvol en krijgt Ferguson meer kritiek te verduren.

De jubilaris gaf gisteren aan dat hij veranderd is gedurende zijn lange trainersloopbaan. ,,Uiterlijk zeker, maar innerlijk ook. Ik ben veel milder geworden'', sprak The Boss met een glimlach. ,,Ook heb ik leren delegeren. Bij mijn aantreden bestond mijn staf uit acht personen. Nu zijn dat er 36. Ik bedoel maar.''