Consument wil Hollandse merken

Dure merken in de kledingbranche (zoals Calvin Klein of Diesel) en technologie (als Intel) verliezen in de waardering van de consument terrein aan lokale merken zoals Douwe Egberts, Appelsientje en Kruidvat. Vooral merken die voorzien in eerste levensbehoeften krijgen het grootste vertrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek naar de waardering van 450 merken, uitgevoerd onder achthonderd personen, van reclamebureau DDB Amsterdam In de toptien van grootste merken in Nederland worden ook ANWB, Postbank, Blokker en Coca-Cola genoemd. Tot de grootste stijgers behoren de merken JVC, Siemens en het Nederlandse Telfort. Bij de dalers staan onder meer Seat, Fila, Pizzahut en Reebok. Volgens het bureau, onderdeel van Omnicom, hebben luxe merken het meest te lijden van de economische malaise.