Producer Terry Melcher overleden

De platenproducer en songwriter Terry Melcher, die een belangrijke rol speelde in de carrières van Ry Cooder, de Byrds en de Beach Boys, is vrijdagavond op 62-jarige leeftijd overleden. Melcher, de zoon van filmactrice Doris Day, werd voor Kokomo van de Beach Boys in 1988 genomineerd voor een Golden Globe voor `best original song''. De naam van Melcher, die bij CBS de producer was van The Doris Day Show en Doris Day's Best Friends, was ook verbonden met de `Helter Skelter'-moorden op actrice Sharon Tate, de echtgenote van filmregisseur Roman Polanski, en vier anderen in 1969 door Charles Manson. Melcher huurde een huis van Manson en volgens geruchten was hij het echte doelwit van Manson, omdat hij hem een platencontract had geweigerd. De politie van Los Angeles ontkende dat verhaal.