Nader bekeken

De ster van Co Adriaanse is rijzende. De succescoach van AZ vierde dit weekeinde een nieuwe mijlpaal in zijn trainerscarrière. Hij heeft nu 400 eredivisieduels achter zijn naam staan en bezet daarmee de negende plaats op de ranglijst van coaches met de meeste wedstijden op het hoogste voetbalniveau in Nederland. Het klassement wordt aangevoerd door de overleden trainer Bert Jacobs. Deze selfmademan zat als eindverantwoordelijke in de dugout bij 741 eredivisieduels. Adriaanse kan dit seizoen, nog vóór de winterstop, met stip stijgen naar de achtste plaats. Dan passeert hij de gestopte trainer Jan Reker, die op 406 wedstrijden is blijven steken. De kans is klein dat `Ome Co' in de tussentijd wordt ontslagen of uit eigen beweging opstapt. Zijn missie is nog niet voltooid in Alkmaar.