Musical is voor Vlaamse activist te on-Nederlands

De Engelstalige mini-musical The First Lady, waarin Lori Spee optreedt als Jacqueline Kennedy, heeft de woede opgewekt van het Vlaams-nationalistische gemeenteraadslid Eric Maes in Zwevegem, omdat er geen woord Nederlands in voorkomt. ,,Wie een gezonde Vlaamse reflex heeft, blijft weg uit het theatercentrum,'' zei hij zaterdag in de krant Het Laatste Nieuws. Dat de bezoekers ter compensatie een strooibiljet met een Nederlandse vertaling zal worden uitgereikt, is voor Maes niet genoeg. Herman van Veen, die de voorstelling regisseerde, heeft verklaard The First Lady niet voor één voorstelling te kunnen aanpassen. Ook zei hij dat er in Nederland en Duitsland geen bezwaar is gemaakt. De burgemeester van Zwevegem heeft intussen geweigerd de voorstelling te verbieden.