Bod Ordina op Pink hoger dan Getronics

Automatiseerder Ordina heeft eind oktober een hoger bod uitgebracht dan concurrent Getronics op branchegenoot Pinkroccade. Getronics bracht drie weken geleden een bod uit ter waarde van 338 miljoen euro, bestaande uit contanten en aandelen Getronics, terwijl Ordina 350 miljoen euro heeft geboden in uitsluitend contanten. Dit heeft het beursgenoteerde Ordina vanochtend bekendgemaakt na ,,in de markt gesuggereerde interesse van Ordina''.

Ordina benadrukt dat er nu geen bod uitstaat op Pinkroccade. Ook zegt het bedrijf daartoe geen voornemen te hebben. ,,Maar we kunnen vriendelijk verdergaan'', verklaarde bestuursvoorzitter R. Kasteel van Ordina tegenover persbureau ANP.

Op 1 november maakte Getronics bekend Pinkroccade te willen overnemen. Getronics biedt zes eigen aandelen en 4,10 euro in contanten per aandeel Pinkroccade. Daarmee heeft Getronics de overnamesom afhankelijk gemaakt van de beurskoers van Getronics. De koers van Getronics is sinds de bekendmaking gezakt van 1,62 euro naar 1,50 euro vandaag waardoor het bod in waarde is gedaald. Een prospectus waarin het overnamebod is beschreven moet nog verschijnen. Het is onduidelijk wanneer dit gebeurt.

Volgens Ordina heeft het bedrijf geen inzage gekregen in de boeken van Pinkroccade. Het `indicatieve bod' van Ordina was afhankelijk gesteld van de uitkomst van dit boekenonderzoek. Ordina zegt dat met de banken een krediet was geregeld om de overname te financieren. ,,We hebben bij bestuur en commissarissen van Pinkroccade een uitgewerkte business case neergelegd'', schrijft Ordina.

In een reactie op het bericht van Ordina bevestigt Pinkroccade dat ,,verscheidene gesprekken'' met Ordina zijn gevoerd over een mogelijke combinatie. Volgens Pinkroccade biedt een combinatie ,,geen langetermijn strategische oplossing'', schrijft het bedrijf. Dit heeft het bedrijf bepaald op basis van vijf criteria. Verder, schrijft Pinkroccade, ,,bestond gerede twijfel over de wijze van financiering en de gevolgen daarvan voor de gecombineerde onderneming''.

Pinkroccade stelt dat in het biedingsbericht, dat in december of januari verschijnt, de aandeelhouders nader worden geïnformeerd.