Beeldhouwer Vincent Esser (90) overleden (Gerectificeerd)

Beeldhouwer Vincent Pieter Semeyn Esser is vrijdag op 90-jarige leeftijd overleden. Esser is onder meer bekend als maker van het Troelstramonument in Den Haag. Esser werd in maart 1914 in Baarn geboren. Tussen 1934 en 1939 studeerde hij aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. In diezelfde periode werkte hij in Joegoslavië en maakte hij reizen door Italië en Egypte. Van 1947 tot 1979 was Esser hoogleraar beeldhouwen aan de Amsterdamse kunstacademie. Naast het Troelstramonument maakte Esser onder meer het beeld voor het monument voor gevallenen in Ede, het beeld van Lely in Lelystad, de schaatsenrijder in Utrecht en de honkballer in Haarlem. In 1957 werd hij onderscheiden met de Kunstenaarsverzetsprijs. Ook was hij Commandeur in de Huisorde van Oranje. Esser woonde in het Franse Grezelles St. Cybranet. Hij overleed in Leeuwarden en wordt donderdag begraven in St. Cybranet.

Rectificatie

Piet Esser

Het bericht Beeldhouwer Vincent Esser (90) overleden (22 november, pagina 9) meldt het overlijden van de beeldhouwer Vincent Pieter Semeyn Esser. Als kunstenaar stond hij bekend als Piet Esser.