OZ (Breda)

OZ (Breda) heeft 611.000 verzekerden (572.000 ziekenfonds en 39.000 particulier).

De nominale ziekenfondspremie in 2004 is 25,60 euro per maand.

De goedkoopste particuliere verzekering kost bij OZ 90,20 euro per maand. De duurste bedraagt 214,41 euro per maand.

OZ heeft drie aanvullende verzekeringen en twee tandheelkunde pakketten. De goedkoopste is het startpakket van 4,95 euro per maand. De duurste is de combinatie van het royaalpakket met de `tandtop' verzekering van 36,90 euro per maand. In dit laatste pakket worden onder andere 27 bezoeken aan de fysiotherapeut vergoed.

OZ: ,,Wij vinden het discriminerend dat er nu onderscheid wordt gemaakt tussen ziekenfonds en particulier verzekerden. Het klopt niet dat een particulier verzekerde nu een wettelijke bijdrage moet betalen die het tekort van het ziekenfonds opheft.

,,De concurrentie zal vanaf 2006 toenemen. Wij zien dat met vertrouwen tegemoet. Het College Toezicht Zorgverzekeringen heeft ons al twee keer uitgeroepen tot een van de beste zorgverzekeraars. Dat is niet voor niets. Als een verzekerde bij ons een betaling wenst, wordt die binnen 14 dagen voldaan. Als iemand een polis aanvraagt, reageren wij binnen 14 dagen. We zijn goed bereikbaar. Ons callcenter is zeven dagen per week bemand. Wij onderscheiden ons op het gebied van service. Daarnaast hebben wij een van de laagste premies.''

www.oz.nl