OOM (Rijswijk)

Bij OOM (Rijswijk) kunnen mensen terecht die voor een langere tijd naar het buitenland gaan en buitenlanders die voor een korte tijd in Nederland wonen. Hoeveel mensen verzekerd zijn bij OOM, wil de verzekeraar niet kwijt. Voor `visitors' zijn zij naar eigen zeggen marktleider, voor `travelers' is OOM een belangrijke speler.

De ziekenkostenpremie voor een alleenstaande reiziger (30 t/m 49 jaar) ligt – afhankelijk van het gekozen eigen risico – tussen de 400 en 600 euro per jaar. Voor een uitgebreide dekking is die reiziger tussen de 500 en 750 euro per jaar kwijt.

OOM: ,,Voor ons verandert er niet zo veel. Buitenlanders die voor korte tijd in Nederland wonen, komen zowel in het huidige als in het nieuwe stelsel niet in aanmerking voor een reguliere zorgverzekering. Voor Nederlanders die een tijd naar het buitenland gaan, verandert er wel wat. In onze huidige `traveler' verzekering is een module opgenomen waarmee de reiziger bij terugkomst gegarandeerd weer een reguliere verzekering kan afsluiten. Daar betaalt de reiziger voor. Straks mogen zorgverzekeraars geen cliënten meer weigeren, die module zal dus niet meer nodig zijn.

,,Wij blijven op dezelfde manier concurreren. Wij zijn specialist. Wanneer reizigers in onvoorziene omstandigheden terechtkomen, schieten wij te hulp. Wij geven goed advies en bieden verschillende keuzemogelijkheden. Iemand die in het buitenland gaat werken, heeft andere wensen dan iemand die gaat reizen. Daar zijn onze verzekeringen op afgestemd en dat blijft zo.''

www.oomverzekeringen.nl