ONVZ (Houten)

ONVZ (Houten) heeft 409.000 verzekerden (363.000 particulier en 46.000 ziekenfonds).

De nominale ziekenfondspremie voor 2004 bedraagt 28,75 euro per maand.

De kosten voor een particulier verzekerde zijn afhankelijk van het gekozen pakket. De premie van het basispakket zonder eigen risico is 86 euro per maand. De premie van het `topproduct' zonder eigen risico bedraagt 131 euro per maand.

ONVZ heeft drie aanvullende pakketen op de ziekenfonds- of standaardpakketverzekering. Het `benefit' pakket is het minst uitgebreid en kost 14,00 euro per maand. Het `topfit' pakket is het meest uitgebreid en kost 56,00 euro per maand. Dit pakket vergoedt alle in Nederland gemaakte kosten voor geneeskunde, paramedische en preventieve hulp.

ONVZ: ,,De zorg wordt niet beter van de nieuwe zorgverzekering. Nederland zit niet op die wet te wachten. We moeten eigenlijk een kwalitatief hoge en betaalbare zorg regelen en dat doet deze wet niet.

,,Maar we zullen moeten inspelen op de nieuwe ontwikkelingen. Hoe we in de toekomst gaan concurreren is nog niet bekend. We weten immers niet wat de anderen doen. We blijven onze sterke kanten benadrukken. Wij zijn een van de oudste zorgverzekeraars en een financieel solide partij. Wanneer een klant patiënt wordt, geven wij goed advies. Onze artsen en diëtisten adviseren patiënten en bemiddelen als zij op een wachtlijst terechtkomen of in het buitenland geopereerd moeten worden. Uit onderzoek van assurantietussenpersonen blijkt al twee jaar dat wij de beste zorgverzekeraar zijn. Onze service en dienstverlening is en blijft erg goed.''

www.onvz.nl