Kopie dossier aan weduwe Arafat

De Franse autoriteiten hebben een kopie van het medisch dossier van de overleden Palestijnse leider Yasser Arafat overhandigd aan diens weduwe Suha. Dat heeft een woordvoerder van het militaire ziekenhuis in Parijs waar de 75-jarige Arafat vorige week is overleden, gisteren meegedeeld. Volgens haar advocaten is Suha Arafat gisteravond met het dossier naar Tunis vertrokken. Arafats doodsoorzaak is niet bekendgemaakt. Mede daarom geloven veel Palestijnen dat Arafat door Israël is vergiftigd. De Franse autoriteiten hadden eerder aangegeven dat zij het dossier wilden overdragen aan een neef van Arafat, Nasser al-Qidwa. Deze vertrok gisteren naar Parijs om de informatie over de behandeling en het overlijden van zijn oom op te halen. Of hij die nu nog kan krijgen, is niet duidelijk.