Kans op Emmy Award

Maandagavond worden in New York de jaarlijkse Internationale Emmy Awards 2004 uitgereikt. Nederland telt twee genomineerden in de categorie `Beste programma voor jongeren': de aflevering Blinde liefde van NPS-dramaserie Dunya en Desie en de documentaire Columbia van Netwerk. Zij nemen het op tegen een Chileens en een Brits tv-programma.

Verslaggever Peter Tetteroo, maker van de genomineerde aflevering van de vierdelige Netwerk-serie Kinderen staan op (KRO), was woensdag al op weg naar New York. ,,Ik denk eigenlijk niet dat ik een kans maak. De opzet van de aflevering was goed maar de uitvoering had beter gekund,'' zegt hij. Tetteroo filmde in 1998 Juan, een Colombiaanse jongen. Vijf jaar daarna zocht hij Juan weer op en keek wat er van hem geworden was. ,,Ik was teleurgesteld toen ik de jongen weer ontmoette. Ik had verwacht dat hij lezingen zou houden maar ik zag een jongen die met vrouwen uit wilde en druk bezig was om een normaal leven te leiden. Dat had ik explicieter willen maken, achteraf gezien.''

Als Tetteroo maandag wint, is dat de tweede keer dat hij met een Emmy naar huis gaat. In 2001 kreeg hij een award voor zijn Netwerk-reportage over Noord-Korea.