Jimmy Edgar:

Begin dit jaar verklaarde Jimmy Edgar, jeugdig doch ervaren elektronica-muzikant te Detroit, zelfverzekerd in deze krant dat zijn komende album wel eens in de mainstream door zou kunnen dringen. Maar de hoofdstroom is in die paar maanden toch niet zodanig verlegd dat het grote publiek Edgars talent met open armen zal ontvangen. Toch is het korte Bounce, Make, Model erg de moeite waard, voor wie toch al ontvankelijk is voor zulk soort verknipte elektronica. Er schuilen flarden techno, r&b op zijn avontuurlijkst, hiphop en musique concrète in deze muziek, die met welgemikte flarden zang toch een bizar soort popgevoeligheid meekrijgt. Springerige beats onderbouwen deze knappe staaltjes geluidskunst, terwijl in Inner Citee Color Reprise de apparaten uit lijken te barsten in een jazz-sessie. Dat Jimmy Edgar het experiment op deze manier nog maar lang moge omarmen, want die hitlijsten komen zonder hem ook wel vol.

Bounce, Make, Model (Warp, distr. Rough Trade)****

    • Jacob Haagsma