Fu Works verliest rechtszaak tegen Rotterdam Films

Filmproducent Fu Works heeft de rechtszaak tegen Rotterdam Films over de financiering van de actiekomedie Vet Hard! verloren. In juli ontstond er ruzie tussen de twee producenten, toen bleek dat Rotterdam Films volgens Fu Works een bijdrage van 68.000 euro aan de film zou leveren en tevens zou optreden als co-producent. De overeenkomst zou ook in brieven zijn vastgelegd. Rotterdam Films sprak dit tegen, en zei dat er slechts een ,,oriënterend gesprek'' had plaatsgevonden. De rechter stelde Rotterdam Films gisteren in het gelijk. Dirk Rijneke van Rotterdam Films spreekt van een ,,glansrijke overwinning op de dictatuur van (Fu Works-directeur) San Fu Maltha in filmland''. Rijneke: ,,Veel te veel mensen laten zich door die man intimideren. Ons stuurde hij ook dreigbrieven, maar we leven hier nog altijd in een rechtsstaat. Wij laten ons als producent van kleine, kunstzinnige films niet chanteren.'' San Fu Maltha is op de hoogte van de uitspraak van de rechter, maar wil nog geen commentaar geven. Vet Hard!, het regiedebuut van Tim Oliehoek, komt in februari 2005 in de bioscopen.