Eis twaalf jaar voor moord op scholiere Maja Bradaric

Advocaat-generaal C. Grimbergen heeft gisteren voor het gerechtshof in Arnhem twaalf jaar celstraf en tbs geeist tegen de 19-jarige Goran M., een van de verdachten van de moord op de Nijmeegse scholiere Maja Bradaric. Het openbaar ministerie vindt een lange straf op zijn plaats, omdat de moord zeer gewelddadig was en koelbloedig voorbereid. Bovendien hebben de verdachten geen enkel respect voor de nabestaanden van het meisje getoond, aldus Grimbergen. De rechtbank had eerder een straf van acht jaar opgelegd, omdat Goran M. volgens deskundigen ook nog zeer lang bezig zal zijn met gedwongen therapie. Onderzoekers omschrijven de jongen als normloos, gefascineerd door de dood, totaal verhard en egocentrisch. De jongen heeft toegegeven dat hij vorig jaar zijn vriendin Maja wurgde met een touw en vervolgens in brand stak.