AZIVO (Den Haag)

Azivo (Den Haag) heeft 158.000 verzekerden (150.000 ziekenfonds en 8.000 particulier).

De nominale ziekenfondspremie voor 2004 is 27,75 euro per persoon per maand.

Een basispakket particulier zonder eigen risico kost in 2004 125,02 euro (inclusief wettelijke bijdrage voor 1 volwassene van 42,80 euro) per maand. Azivo voert één aanvullende verzekering, gebaseerd op solidariteit. De aanvullende verzekering voor ziekenfondsverzekerden kost 18,75 euro per persoon per maand. Kinderen tot 16 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Azivo: ,,Wij vinden het goed dat het onderscheid tussen ziekenfonds en particulier gaat verdwijnen in de nieuwe basisverzekering. Wel maken we ons grote zorgen over de samenstelling van het basispakket. Mensen met een kleine beurs hebben geen geld om zich aanvullend te verzekeren voor elementaire voorzieningen zoals tandheelkunde en fysiotherapie. Wij vinden het ook slecht dat verzekeraars mensen niet hoeven te accepteren voor aanvullende verzekeringen en zo mensen met hoge gezondheidsrisico's kunnen uitsluiten. Zo maak je de solidariteitsgedachte ongedaan en zal er een tweedeling in de zorg ontstaan. We moeten naar een systeem waar mensen met weinig geld weinig betalen en mensen met hoge inkomsten meer.

,,In marktwerking in de gezondheidszorg geloven wij niet. De prijzen in de zorg zullen alleen maar omhoog gaan.

,,Wij gaan als regionale verzekeraar niet opzichtig de aandacht trekken met grote advertentiecampagnes of shirtreclame. We zijn al sterk in de regio en blijven ons richten op het leveren van goede zorg en service aan onze verzekerden.''

www.azivo.nl