ADO drukt Roda-coach nog dieper in zorgen

De positie van trainer-coach Wiljan Vloet bij Roda JC staat onder druk na het gelijkspel, gisteravond op eigen veld tegen ADO Den Haag: 1-1. Het doelpunt van spits Geert den Ouden werd pas in de 86ste minuut beantwoord door aanvaller Sergio van de kwakkelende thuisploeg.

Na een roerige week, volgend op de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi door eerstedivisionist Go Ahead Eagles, waarin een botsing tussen spelers en trainer pas na veel moeite werd bijgelegd, bleef een heilzame zege op ADO uit voor de voetbalclub uit Limburg. ,,Vooraf zouden we tekenen voor een gelijkspel, maar we hadden dik kunnen winnen'', zei ADO-coach Frans Adelaar naderhand tegenover het ANP.

Het elftal van Roda JC vocht meer tegen zichzelf dan tegen de evenmin groots spelende tegenstander. De combinaties lieten te wensen over, het tempo was (te) traag en de sporadische kansen werden knullig om zeep geholpen. ADO, in egelstelling begonnen, kon gaandeweg steeds meer aanvallen, en kreeg uiteindelijk wel zes uitgelezen mogelijkheden om de zege veilig te stellen.

Dat het lang bij 1-0 bleef lag aan grote missers van Den Ouden en Polak voor en na de rust. Het dolende Roda JC hield hoop en beamchtigde alsnog een punt door een bevlieging van spits Sergio. ,,We hebben niks afgedwongen'', mokte Vloet na afloop. ,,Het spel was zo onrustig, het was om ziek van te worden. Iedereen werd meegezogen in de crisis.''

Na het magere resultaat zal vermoedelijk opnieuw een roerige week volgen. Vloet erkende dat zijn positie onder druk staat, maar veranderen zal hij niets. ,,We hebben te goede spelers om tegen degradatie te spelen. Roda JC kan goed voetballen als het loopt, maar niet als het tegenzit. Dan hebben we geen kerels die opstaan.''

De club heeft dezer dagen Pa-Modou Kah op proef: een achtvoudig Noors international van Gambiaanse afkomst. De 24-jarige verdediger is transfervrij bij AIK Solna uit Zweden.

In de eerste divisie verloor koploper FC Dordrecht gisteren met 2-0 bij Veendam. Sparta en VVV Venlo wonnen beide voor eigen publiek, van respectievelijk Stormvogels/Telstar (3-0) en AGOVV (1-0), en delen nu de koppositie met FC Dordrecht.