Verwen het paard van de Sint

Het paard van Sinterklaas werkt al jaren met plezier. Maar afgezien van een enkele winterwortel in een schoen krijgt hij nooit iets voor zichzelf.

Het is dus tijd om de schimmel (zo heet een wit paard) eens echt te verwennen. Want hij doet altijd erg zijn best.

De schimmel heeft jaren op school gezeten voor zijn baan. Hij moest leren geduld te hebben als Sint soms moeizaam op hem klimt. En hij moest leren om niet in paniek te raken bij de intocht, met die honderden kinderen om zich heen. En het aller-allermoeilijkste: hij moest over de schuine daken van schoorsteen naar schoorsteen leren lopen.

Misschien hebben de lezers van de kinderpagina goede ideeën voor een verwendag voor het paard van Sinterklaas? Wat voor soort feestje vinden paarden leuk? Of houdt een schimmel meer van warme en koude voetenbaden voor zijn vermoeide hoeven? Alle ideeën zijn welkom, als er maar een tekening bij zit.

Stuur je plan naar: NRC Handelsblad, Kinderpagina, Herengracht 545, 1017 BW Amsterdam. Dan kiezen de paardenpieten het beste uit.

Wie wint krijgt zijn naam in chocoladeletters!!!!