Vertrek Renes uit Bremen dreigt

De Nederlandse dirigent Lawrence Renes (1970), Generalmusikdirektor van de Bremer opera en de Bremer Philharmoniker, moet zijn orkest in 2007 verlaten. Dat meldde de plaatselijke krant Weser-Kurier woensdag. Volgens een woordvoerder van de Bremer Philharmoniker is de beslissing nog niet definitief. ,,Dit is het tijdstip waarop we moeten bepalen wat er gebeurt als Renes' contract in 2007 afloopt. Die besprekingen lopen inderdaad niet vredig: wat dat betreft is een orkest net een familie. Maar er is nog niets zeker.''. Volgens de krant zijn er spanningen tussen Renes en het orkest. Als Generalmusikdirektor zou hij onvoldoende betrokkenheid tonen, en niet genoeg fondsen werven. Het orkest ontkent dit: ,,Wij hebben het laatste jaar twintig procent meer bezoekers getrokken. Dat komt omdat het orkest beter is gaan spelen. En dat is puur de verdienste van Renes.''