Verbouwing Stadsschouwburg begin 2005

De Stadsschouwburg van Amsterdam verwacht komend voorjaar te beginnen met de bouw van een nieuwe theaterzaal. Dat zegt schouwburgdirecteur Melle Daamen. De vertraagde procedure rond het verkrijgen van een bouwvergunning zou in januari moeten zijn afgerond. Wel is er al begonnen met het aanbrengen van een vrachtwagenlift aan de zijkant van het gebouw, die mogelijk maakt dat de voorstellingen tijdens de verbouwing door kunnen gaan. De Amsterdamse gemeenteraad stemde gisteren in met het plan om de 29,5 miljoen euro voor de bouw van een tweede schouwburgzaal alvast ter berschikking te stellen, zodat de schouwburg deze lift en verdere voorbereidingen kan betalen. De oplevering van het vlakke-vloerzaal van architect Jim Klinkhamer staat gepland voor begin 2007. Voor de bouw van een stadsfoyer aan de voorzijde van de schouwburg is de benodigde 3,4 miljoen euro nog niet binnen. De gemeente betaalt aan dit plan niet mee. Volgens Daamen wordt momenteel ,,een sponsortraject opgestart'', met behulp van de VandenEnde Foundation. Met de werving van sponsorgelden wordt gewacht totdat het Stedelijk Museum de fondsenwerving voor de nieuwbouw heeft afgerond.