Outkast wint drie MTV Awards

De groep Outkast is de grote winnaar geworden van de 11de MTV Europe Music Awards gisteravond. De band uit de VS kreeg drie awards, beste band, beste nummer en beste video. Zanger Usher won twee prijzen, beste mannelijke artiest en beste album. In het Colosseum waren optredens van onder meer The Cure en Anastacia. De prijzenshow had plaats in een ruimte net buiten Rome waar Maroon 5, Gwen Stefani en Alicia Keys optraden. Keys won een prijs voor beste R&B act. Andere prijzen waren er voor onder meer Britney Spears als beste vrouwelijke artiest, D12 voor beste hiphop act en Maroon 5 als beste nieuwkomer. De beste alternatieve act was Muse, de enige Europese band die een prijs won. Alle andere awards gingen naar Amerikaanse artiesten. De winnaars waren aangewezen door kijkers van MTV die via internet en sms.