Tweede Kamer maakt van een mug een olifant 1

Het was misschien niet handig van minister Donner om over godslastering te beginnen. Het was misschien niet verstandig van minister Verdonk om er zo fel op te reageren, maar het is ronduit onaangenaam dat de Tweede Kamer van deze mug een olifant maakt. Lichtzinnig brengt de volksvertegenwoordiging ons constitutioneel bouwwerk aan het wankelen. Wat mogen we verder nog verwachten? Gaat straks ook het verbod op discriminatie eraan, zoals Fortuyn bepleitte? En betekent het misschien dat op `Hamas, Hamas, joden aan het gas!' bij nader inzien toch geen sanctie hoort te staan? Heren en dames politici, de samenleving vraagt u: blijft u gefixeerd op korte termijn en vierkante millimeter, of is er ruimte voor enige visie, nu daar zo dringend behoefte aan bestaat?

    • G. Luykenaar